Nico Riemersma

kerkelijk theoloog in Den Haag

december 2018

Beeldmeditatie van de annunciatie (Lucas 1,26-38)

geplaatst op zondag 09 december 2018 in de categorie preken

Op de 2e Advent, 9 december 2018, hield ik in de Bosbeskapel een beeldmeditatie van de annunciatie (Lucas 1,26-38). Ik ben hierbij geholpen door Ype Viersen (predikant in Utrecht) en André Stek (historicus in Den Haag, met speciale aandacht voor de kunst) waarvoor ik hen dan ook hartelijk dankzeg. 

Open PDF bestand

Het C-jaar: Het Lucasevangelie onder de loep

geplaatst op zaterdag 01 december 2018 in de categorie lezingen

Vlak voordat het C-jaar begon hield ik in mijn kerk een lezing over het Lucasevangelie, dat als inleiding op het Lucasjaar wil dienen, zodat gemeenteleden met meer kennis van zaken naar het zondagsevangelie zullen gaan luisteren. 

Open PDF bestand

Lovende recensie - In de Waagschaal

geplaatst op zaterdag 01 december 2018 in de categorie boeken

Begin december 2018 verscheen in het tijdschrift In de Waagschaal een lovende recensie van mijn boek Het Lucasevangelie onder de loep van de hand van Evert-Jan Vledder.

Twee citaten uit de recensie (die verscheen onder de titel 'Zo Vader, zo Zoon'):

"Riemersma biedt met zijn boek een duizelingwekkend grote schat aan informatie en inzichten die bij het lezen van verschillende perikopen van grote waarde zijn.

Het Lucasevangelie onder de loep is duidelijk afkomstig van een zeer kundige kenner van het Lucasevangelie, en niet alleen van het evangelie van Lucas maar ook van de exegese en de Griekse taal van het Nieuwe Testament. Hoewel het boek maar zeven keer overeenstemt met de perikopen op het oecumenische leesrooster, is het de moeite waard om het voor deze zeven keer ter hand te nemen."

Open PDF bestand