Nico Riemersma

kerkelijk theoloog in Den Haag

juli 2014

Bethel in de Bijbel

geplaatst op zaterdag 26 juli 2014 in de categorie Lezingen

Op de allerlaatste seniorendag van de Bethelkerk, op woensdag 17 april 2013, hield ik een verhaal over de plaats Bethel in de Bijbel, met bijzondere aandacht voor de manier waarop Bethel in het boek Genesis (hoofdstukken 28 en 35) voorkomt. Er is ook aandacht voor de speciale rol die Bethel in de Koningentijd vervult (zie 1 en 2 Koningen en Amos). 

Open PDF bestand

Zingend geloven. Wat het lied met ons doet

geplaatst op zaterdag 26 juli 2014 in de categorie Lezingen

In de zestiger en zeventiger jaren van de vorige eeuw was er een zeer gewaardeerde televisieserie (over het nieuwe kerklied) die 'Zingend geloven' heette. Veel later verscheen er een serie liedbundels onder deze prachtige naam, waarmee zo treffend tot uitdrukking gebracht wordt wat zingen is. 

Onder dezelfde titel hield ik op de seniorendag van woensdag 20 oktober 2010 - in de Bethelkerk - een verhaal over zingen onder deze titel 'Zingend geloven', met als ondertitel 'Wat het lied met ons doet'. 

Open PDF bestand

Luisteren is een hele kunst

geplaatst op zaterdag 26 juli 2014 in de categorie Lezingen

Luisteren mag heel makkelijk lijken, maar blijkt vaak een stuk moeilijker dan je denkt. Hoe makkelijk hoor je toch niet goed wat de ander tegen je zegt. Dat geldt ook voor het luisteren op zondag in de kerk. 

Over deze thematiek hield ik op de seniorendag van woensdag 25 maart 2009, in de Bethelkerk, een inleiding onder de titel 'Luisteren is een hele kunst'. 

Open PDF bestand