Nico Riemersma

kerkelijk theoloog in Den Haag

februari 2023

Presentatie van ACEBT 36

geplaatst op maandag 13 februari 2023 in de categorie Blog

Op donderdag 9 maart 2023 van 14.00-15.00 uur presenteren we in een mini-webinar het nieuwe Amsterdamse Cahier, dat als titel draagt Het Evangelie naar Mattteüs.
De twee redacteuren, Nico Riemersma en Piet van Midden, vertellen kort iets over de inhoud van ACEBT 36. Drie auteurs, Bas van Os, Ruben van Wingerden en Marco Visser, zijn gevraagd om hun artikel kort te introduceren. Na elke introductie is er gelegenheid voor de deelnemers om daarop te reageren, met een vraag of een opmerking.
U kunt zich voor dit mini-webinar aanmelden via info@societashebraica.nl. Kort voor de presentatie sturen we u een link.
Het boek (€ 24,95 + 2,50 portkosten) is te bestellen via de website van de Societas Hebraica Amstelodamensis: societashebraica.nl

Open PDF bestand

De tien en meer herstelwonderen van Jezus (Matteüs 8,1-9,34)

geplaatst op zaterdag 04 februari 2023 in de categorie Nieuwe Testament artikelen

Voor het Amsterdamse Cahier dat deze week verscheen: 'Het Evangelie naar Matteüs' schreef ik zelf ook een artikel 'De tien en meer herstelwonderen van Jezus: Matteüs 8:1-9:34', Amsterdam: SHA 2023, 67-78. Piet van Midden schreef daarover in het Woord vooraf:
'Nico Riemersma zit met zijn bijdrage midden in zijn interesse voor bijbelse wonderverhalen. Hij stelt een aantal hoogst belangrijke vragen aan de orde: Waar begint en eindigt een verhaal in Matteüs 8:1-9:34? Welke plaats neemt deze verhaaleenheid in binnen de grotere context? Wat is de samenhang? Dat vraagt om argumentatie. Riemersma is zo verstandig om voorzichtig te zijn. Zijn conclusie maakt nieuwsgierig. Matteüs 8:1-9:34 is een verhaallijn bestaande uit korte verhaaltjes, scènes, die alle een herstelwonder vertellen.'

Open PDF bestand

Een nieuw Amsterdams Cahier 'Het Evangelie naar Matteüs'

geplaatst op zaterdag 04 februari 2023 in de categorie Blog

Deze week verscheen een nieuw Amsterdams Cahier. 'Het Evangelie naar Matteüs' (ACEBT 36). Het is het tweede nieuwtestamentisch cahier, nadat eerder, in 2014, een cahier verscheen over Lucas & Handelingen ACEBT 29). Piet van Midden en ik redigeerden dit nummer. 

U kunt dit nummer (ACEBT 36) - € 24,95, exclusief verzendkosten (€ 2,50) - bestellen op: www.societashebraica.nl.
Voor informatie over de inhoudsopgave, auteurs en het Woord vooraf verwijs ik naar de bijlage.

Open PDF bestand