Nico Riemersma

kerkelijk theoloog in Den Haag

oktober 2017

Luthers omgang met en vertaling van de Bijbel

geplaatst op zaterdag 28 oktober 2017 in de categorie Lezingen

In deze dagen - eind oktober - is er volop aandacht voor Luther, en daarmee voor 500 jaar Reformatie. In dat kader hield ik op vrijdag 27 oktober in de Abdijkerk in Den Haag-Zuidwest een lezing over Luthers omgang met en vertaling van de Bijbel. Mijn lezing is te beschouwen als een samenvatting van het boek van prof. dr. W.J. Kooiman (1903-1968) over 'Luther en de Bijbel'. 

Open PDF bestand

Beeldbepalende mensen

geplaatst op vrijdag 06 oktober 2017 in de categorie Kerkbladartikelen

Op zondag 5 november gedenken wij in de Bosbeskapel allen uit de gemeente die in het afgelopen jaar zijn overleden als ook degenen die een bepaalde band met de Bosbeskapel en haar gemeente hadden, maar niet of niet meer tot de wijkgemeente behoorden. 

Voor het kerkblad van Den Haag-Zuidwest 'Samenklank' schreef ik een artikel over mensen die zijn overleden en mijn beeld bepaalden. 

Open PDF bestand

'Zalig zijn de barmhartigen' (preek over MatteĆ¼s 5,7)

geplaatst op maandag 02 oktober 2017 in de categorie Preken

In het kader van het jaarthema 'Toonbeeld van barmhartigheid' hield ik op de Vierde Zondag na Epifanie, 29 januari 2017, een preek over de zaligsprekingen, in het bijzonder over de vijfde zaligspreking: 'Zalig zijn de barmhartigen, want hun zal barmhartigheid geschieden' (Matteüs 5,7). 

Open PDF bestand