Nico Riemersma

kerkelijk theoloog in Den Haag

Oecumenisch leerhuis 'De kracht van rituelen'

Oecumenisch leerhuis 'De kracht van rituelen'

geplaatst op zaterdag 29 augustus 2015 in de categorie

Oecumenische leerhuis ‘De kracht van rituelen'

De Loosduinse traditie van het oecumenisch leerhuis willen we dit jaar uitbreiden tot heel Zuidwest. Op drie verschillende locaties worden er aan het begin van 2016, in de maanden januari-maart oecumenische leerhuizen, gehouden, bestaande uit drie - en in Loosduinen vier - bijeenkomsten. Met het onderwerp ‘De kracht van rituelen' sluiten we aan op het jaarthema. Op de drie plaatsen wordt hetzelfde programma aangeboden.

De eerste lezing, verzorgd door ds. Nico Riemersma, gaat over de kracht van rituelen in het algemeen: Wat zijn rituelen? Wat doen ze met mensen? Wat is hun plaats in onze cultuur/samenleving?

De tweede lezing, verzorgd door pastor Duncan Wielzen, gaat over de kracht van rooms-katholieke rituelen in de kerk en thuis.

De derde lezing, verzorgd door ds. Axel Wicke/ds. Martine Nijveld (Bergkerk), gaat over de kracht van protestantse rituelen in de kerk en thuis.

In Loosduinen is er nog een aanvullende (eerste!) lezing, verzorgd door pastor Ad de Gruiter over de kracht van rituelen bij bijzondere, seculiere gelegenheden.

Plaats, data en tijd:
- in de Bosbeskapel, Bosbesstraat 5, op maandagmiddag 11, 25 januari en 8 februari 2016, van 14.00-16.00 uur;
- in de Maria Hemelvaartkerk, Loosduinse Hoofdstraat 6, op maandagavond 18 januari, 1, 15 en 29 februari 2016, van 20.00-22.00 uur;
- in de Emmauskerk, Leyweg 930, op dinsdagmiddag 23 februari, 8 en 22 maart 2016, van 14.00-16.00 uur.

Informatie: ds. Nico Riemersma

 

meer blog items in de categorie ( )